top of page

Zelený prachy aneb Jak jsem se nestal špionem

Román s kriminální zápletkou se odehrává v prostředí amerických kasin a ruské mafie. George je český emigrant a v Kanadě se živí roznášením pizzy. Jim je nezaměstnaný matematik a pizzu rád jí. Dohromady oba muže svede nejprve náhoda, posléze touha po penězích. Vymyslí tedy geniální plán, jak zlikvidovat herny v Las Vegas a při jeho uskutečňování se seznámí se dvěma sourozenci, Marylou a Bobem. Netuší, že oba "Američané" jsou ve skutečnosti úplně jiné národnosti a chystají se využít schopností hlavních protagonistů k nekalým praktikám. Autor spojil své vlastní zkušenosti s humorem a vtipně vypráví o světě velkých peněz a různých podvodů.

autor: Jiří Burkovec
nakladatelství: Carpe diem
počet stran: 235
Počet hvězdiček: *****
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jedna z mála knih od českého autora, která mě bavila.Knížka je čtivá, vtipná, dobře se čte. Spisovnou češtinu zde nahradila klasická hovorová. Což celé knize dodává jisté kouzlo. Knížka je na odreagování.
V knížce se ocitáme v Kanadě, Las Vegas, Dokonce i v Praze.
Postavy jsou vykresleny vtipně a osobitě,lidskými vlastnosti.(Nikdo není dokonalý a má své chyby.)
George a Jim jsou správná dvojka, každý je úplně jiný. Jim je naivní a zamilovaný, George zas protřelý světem,dokáže být sarkastický a má osobitý humor.
Ten kdo čeká zapeklitou,temnou detektivku se nedočká.
Čtenář dostane zábavný, humorný i některými místy ironický příběh.
Všem moc doporučuji.









14 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page